(NpARAMETRI^ESKAQ I STRUKTURNAQ ADAPTACIQ RE[A@]IH PRAWIL W ZADA^AH RASPOZNAWANIQ (B/s - (NgLAZ(B, (NaLEKSANDR bENCIANOWI^s; (NmEVOTRASLEWOJ INSTITUT POWY[ENIQ KWALIFIKACII SPECIALISTOW NARODNOGO HOZQJSTWA lATWssrs ((NrIGA (B:s (NzINATNE(B,s, 1988)
[ (NmONOGRAFIQ POSWQ]ENA AKTUALXNOJ PROBLEME TEORII RASPOZNAWANIQ OBRAZOW (B- (NPROBLEME POSTROENIQ RE[A@]IH PRAWIL(B, (NPOZWOLQ@]IH \FFEKTIWNO RE[ATX NA |wm RAZLI^NYE ZADA^I RASPOZNAWANIQ (B].s
(NbIBLIOGR(B.: 100 (NNAZW(B.s
(NtEORIQ RASPOZNAWANIQ OBRAZOWs
Keywords: (NrASPOZNAWANIE OBRAZOW (B- (NmATEMATI^ESKAQ TEORIQs; (NzADA^I RASPOZNAWANIQs; (NpARAMETRI^ESKAQ I STRUKTURNAQ ADAPTACIQs